Toolbox pu 

Bent u een professionele gebruiker van Polyurethaan gerelateerde producten in de bouw en industrie? Zo ja, dan bent u volgens de wetgeving verplicht met succes een opleiding te hebben gevolgd in het veilig gebruik van diisocyanaten (grondstof van al onze PU-producten) voor 24 augustus 2023. De verordening geldt voor alle landen binnen de EU en is vastgesteld om de mens en het milieu beter te beschermen tegen de gevaren van chemische stoffen.

Op 4 augustus 2020 is het Publicatieblad van de Europese Unie een nieuwe beperking op diisocyanaten gepubliceerd. Deze verordering is gericht op overgevoeligheid van de luchtwegen en huid die door diisocyanaten kan worden veroorzaakt, en vereist opleiding voordat relevante producten die diisocyanaten bevatten verwerkt mogen worden.

Om ervoor te zorgen dat werknemers veilig met diisocyanaten kunnen blijven werken, zullen vanaf 24 augustus 2023, en vervolgens om de vijf jaar, nieuwe opleidingseisen verplicht worden voor professionele en industriële toepassers van producten met een totale concentratie monomeer-diisocyanaat van meer dan 0,1%. 

Uiterlijk op 24 augustus 2023 moeten alle commerciële of industriële verwerkers van producten die diisocyanaten bevatten, een toepassingsopleiding volgen en vervolgens een certificaat ontvanten dat verder gebruik toestaat.


Wij bieden u de mogelijkheid om aan deze verordening te voldoen in de vorm van een PU-toolbox op donderdagmiddag 23 februari 2023 bestaande uit:
Uitleg Training/Opleiding PU-verwerking: 30 minuten
Training en Toetsing: 30 minuten


Er zijn geen kosten aan deze Toolbox verbonden.
Neem voor de toetsing een tablet, laptop of mobiele telefoon mee. Tevens heeft u een emailadres nodig om in te loggen.
Indien de vragen met een goed resultaat zijn afgerond ontvangt u direct het certificaat.
Met de kennis en ervaring die u bij ons opdoet, kunt u vervolgens binnen uw eigen organisatie eenvoudig uw eigen mensen op weg helpen de online training met succes te laten volgen.


Tijden training inclusief toets:
13:30 - 14:30 uur
14:30 - 15:30 uur

Meld u hier aan!